varroalapozo

Íme a hajpánt szabásmintája!

Örülök, hogy el szeretnéd készíteni a hajpántot. Minden részletet olvashattál a cikkben, de ismétlésül ide is leírtam a lépéseket, mellékeltem képeket is segítségképp, plusz a nyomtatási útmutatót is olvasd el.

Lépések

  1. Hajtsd az anyagot félbe, színt-színnel szembe. Fektesd és gombostűzd rá a szabásmintát úgy, hogy a fő rész szaggatott vonallal jelzett fele kerüljön teljesen az anyag szélére, a félbehajtott oldalán. A fő részből kettőt, a pántból egyet szükséges vágnod.
  2. Varrd össze a két fő részt 0,5 cm varrásszélességet hagyva, mindkét oldalon a jelölésekig, úgy hogy az egyik oldalán hagysz kb. 4 cm-t szabadon. Itt fogod ki-be fordítani.
  3. Varrd össze a pánt részt 0,5 cm varrásszélességgel, fordítsd ki, és húzd bele a gumit, majd varrd le mindkét szélét, hogy ne húzódjon ki a gumi belőle.
  4. Fordítsd ki a fő részt, kössél rá laza csomót. Helyezd be a fő rész oldalsó nyílásaiba a pántot mindkét oldalon, tűzd le, majd a csomó mellett hagyott nyíláson keresztül, fordítsd ki és varrd le a két oldalsó nyílást, ahova a pántot behelyezted.
  5. Fordítsd vissza, majd a csomó melletti nyílást öltsd össze kézzel/géppel, és igazítsd középre a csomót.

KÉSZ IS!

VÁRJ! Ha még nem vagy Varróműhely tag, akkor gyere, legyél te is kis közösségünk része!

varro alapozo reklam 2

A ruhaipar a világ második legszennyezőbb iparága. Míg mi gyerekkorunkban 3-4 ruhadarabot vehettünk egy évben, addig a gyerekeink ma már minden bulira új ruhát vesznek. Nem jelent gazdagságot az, hogy sok ruhát tudunk vásárolni. Valójában szegényebbek leszünk. Az egyetlen személy, aki gazdagabb lesz, az a fast fashion márka tulajdonosa, aki térdre kényszeríti a gyártóit azzal, hogy egyre lejjebb tolja az árakat.

Ha értéket látsz a kreativitásban, mert szereted a környezetedet és, mert elkezdted megkérdőjelezni azt, hogy hol készülnek a ruháid, kiegészítőid, használati tárgyaid, akkor ez a csoport neked szól. Mert elkezdtél befelé figyelni, és megtanulni önmagad működését. És talán azért is, mert egyetértesz abban, hogy ezek a termékek, nem fogyasztási cikkek, hanem használati tárgyak, melyekre vigyázunk, hogy hosszú ideig szolgáljanak minket.
Azért készült ez a csoport, hogy a Beango Varróműhelyben tudd gyarapítani tudásod, még többet tanulj, gyakorolj és fejlődj, hiszen jól varrni, csakis gyakorlással lehet.
Gyakorlásra fel!