kimono

 KIMONÓ VARRÓ WORKSHOP 

kimono ws story

A kimonó egy hagyományos népi viselet, egy kényelmes otthoni, vagy utcai ruházat, ami szinte minden testalkattípuson előnyös, és ne feledkezzünk meg arról sem, hogy egy igen nőies, örök darab.

Most a Beango Stílusműhelyben elkészítheted a saját különleges és egyedi kimonódat, melyhez magad választhatod ki az anyagot. 

Az anyagokról: közepes vastagságú, fényes alapon színes, jacquard mintázatú kínai szatén választható színekben. A mintákat tekintve virágos, barokk vagy sárkányos.

A kimonót varráskészen kapod, ami azt jelenti, hogy szabásmintából előre kiszabom neked, így neked csak varrnod kell. A végén a szabásmintát is megkapod, így bármikor újra tudod magadnak, vagy másnak varrni. 

Ha van saját varrógéped, akkor hozd, de ha nincs, vagy nem szállítható, akkor én biztosítok neked. Nem kell tudnod tökéletes varrni, mindenben segítségedre leszek!

A workshop időtartama kb. 3 óra.

Nehézségi szint: kezdő, középhaladó

Helyszín: Beango Stílusműhely, Baja, Zombor utca 1., 3. kapucsengő

Dátum: 2024. április 10., 16:00-19:00 óra között

Ár:  22 000 Ft/fő maximum látszám 6 fő 

Az ár tartalmazza a prémium alapanyagot, a rövidárut, és a kész szabásmintát, amit hazavihetsz. 

VÁLASZTHATÓ ANYAGOK

Köszönjük támogatóinknak!

Mit érdemes rólam tudni?

A BEANGO SZTORI

Kretter Bea vagyok divattervező, stíluskommunikátor, önismereti-mentor, lelkes önismeretfejlesztő. Hiszek a fenntarthatóságban, úgy az élet más területein is, mint az öltözködést illetően. Erdélyből származom, ahol „kicsi mamám” varrógépénél ülve gyerekként azt fogadtam meg, hogy nekem saját varrónőm lesz. Nos, lett is saját varrónőm, de a varrás iránti szenvedélyem nem hagyta, hogy ne üljek varrógép elé időnként, amikor valakinek egy új ötletet, egy álomruhát akarok megvalósítani. Persze azért azt sem úszom meg, hogy a család elszakadt, túl bő, túl hosszú ruháit vagy elromlott cipzárjait javítsam néha, vagy azt sem, hogy átalakítsak egy rég nem használt ruhát, hogy újra valaki szerethesse, de mégis az a legizgalmasabb számomra, ha továbbadhatom ezt a tudást.  
 
A varrás tanítása mellett, tematikus foglalkozásaim arra hivatottak, hogy együtt lelassuljunk kicsit az év végi hajrából, hogy észrevegyük az olyan kis csodákat, mint az alkotás flowja, és azt ezt körülölelő illatok, impulzusok, érzések. Gyere kreatívkodni! 
kicsi
L6C1009
Tudtad, hogy a ruhaipar, a világ második legszennyezőbb iparága? Míg mi gyerekkorunkban 3-4 ruhadarabot vehettünk egy évben, addig a gyerekeink ma már minden bulira új ruhát vesznek. Te már tudod azt, hogy nem jelent gazdagságot az, hogy sok ruhát tudunk vásárolni. Valójában szegényebbek leszünk. Az egyetlen személy, aki gazdagabb lesz, az a fast fashion márka tulajdonosa, aki térdre kényszeríti a gyártóit azzal, hogy egyre lejjebb tolja az árakat. Azért vagy itt, mert értéket látsz a kreativitásban, mert szereted a környezetedet és, mert elkezdted megkérdőjelezni azt, hogy hol készülnek a ruháid, kiegészítőid, használati tárgyaid. Mert elkezdtél befelé figyelni, és megtanulni önmagad működését. És talán azért is, mert egyetértesz abban, hogy ezek a termékek, nem fogyasztási cikkek, hanem használati tárgyak, melyekre vigyázunk, hogy hosszú ideig szolgáljanak minket. Azért készült ez a csoport, hogy a Beango varró alapozón tanult tudást gyarapítsd, még többet tanulj, gyakorolj és fejlődj, hiszen jól varrni, csakis gyakorlással lehet.
Gyakorlásra fel!