"Eyes of Bo"

Az idei tavasz-nyár, a tervező – László Bea – szerint, a konceptuális művészet tárgyiasított formájában érkezik.  A 100% pamut, bőrbarát textilen elhelyezkedő karakteres, leegyszerűsített minták: a szemek David Bowie szemei. A kézzel szitázott ruhán hiányzik egyik szem pupillája, ami visszautal a zenész felemás színű szemeire.

A tervező, így hát Bowiekus szemléletmóddal – kissé spirituális megközelítéssel – hagyja kirajzolódni az SS16 kollekció visszafogott, ám csak látszatra szende szűz karakterét, egy kicsit a 70-es évek életérzéséhez visszanyúlva.

Bea egyik védjegyeként idén is a klasszikus formavilágot használja szabásvonalak tekintetében, ebből kiindulva a kollekció több must-have darabot is tartalmaz. Együttesen egyfajta cool avítt-lux hangulatot idéznek, például klasszikus fehér blúzból inspirálódva lesz maxi ing és körszoknyás ing-ruha, ballonkabát és culottes, háromnegyedes nadrág.

Anyaghasználat tekintetében a minél természetesebb, bőrbarát textilek használata dominál, a vízlepergető kabátok alapanyagával pedig, a kényelmet és funkcionalitást helyezi előtérbe.

 

FotóKőszegi Zsuzsanna és Liptai Andris
FotóasszisztensLiptai Andris
StylingIvanyiv Krisztina, Barbara Stein
ModellNoémi (Avantage Models)
HajTelenkó Ábel (Close)
SminkSzéplaki Berta