taska

 NŐI TÁSKA VARRÓ

 anyák napi workshop 

taska ws story

Készíts egyedi táskát magadnak, nők napja alkalmából, a Beango Stílusműhelyben! 

Ide nem csak egy egyedi kézműves foglalkozásra jössz, hanem eredményként hazaviszel egy különleges William Morris mintás gobelin textilből készült táskát.  A mintákat magad választhatod ki személyreszabottan, de ha bizonytalan leszel, állok rendelkezésre, hogy segítsek, ahogy a varrásban is, amihez nem kell profi varrónak lenned. Elég az is, ha érzel magadban affinitást ehhez a kreatív tevékenységhez, minden másra itt leszek.

A táskát varráskészen kapod érkezéskor, ami azt jelenti, hogy szabásmintából előre kiszabom neked, így neked csak varrnod kell. A végén a szabásmintát is megkapod, így bármikor újra tudod magadnak, vagy másnak varrni. 

Ha nincs varrógéped, akkor is tudsz jelentkezni, hiszen rendelkezésedre állnak, itt a Stílusműhelyben Singer Heavy Duty varrógépeink!

Nehézségi szint: kezdő, középhaladó

Helyszín: Beango Stílusműhely, Baja, Zombor utca 1/3.

Dátum: 2024. május 3., péntek 16:00-19:00 óra között

Ár: 15 000 Ft/fő maximum látszám 6 fő

*Az ár tartalmaz minden alapanyagot (méteráru, rövidáru, nyomatok).

William Morris textíliák

VÁLASZTHATÓ MINTÁK:

Köszönjük támogatóinknak!

Mit érdemes rólam tudni?

A BEANGO SZTORI

Kretter Bea vagyok divattervező, stíluskommunikátor, önismereti-mentor, lelkes önismeretfejlesztő. Hiszek a fenntarthatóságban, úgy az élet más területein is, mint az öltözködést illetően. Erdélyből származom, ahol „kicsi mamám” varrógépénél ülve gyerekként azt fogadtam meg, hogy nekem saját varrónőm lesz. Nos, lett is saját varrónőm, de a varrás iránti szenvedélyem nem hagyta, hogy ne üljek varrógép elé időnként, amikor valakinek egy új ötletet, egy álomruhát akarok megvalósítani. Persze azért azt sem úszom meg, hogy a család elszakadt, túl bő, túl hosszú ruháit vagy elromlott cipzárjait javítsam néha, vagy azt sem, hogy átalakítsak egy rég nem használt ruhát, hogy újra valaki szerethesse, de mégis az a legizgalmasabb számomra, ha továbbadhatom ezt a tudást.  
 
A varrás tanítása mellett, tematikus foglalkozásaim arra hivatottak, hogy együtt lelassuljunk kicsit az év végi hajrából, hogy észrevegyük az olyan kis csodákat, mint az alkotás flowja, és azt ezt körülölelő illatok, impulzusok, érzések. Gyere kreatívkodni! 
kicsi
L6C1009
Tudtad, hogy a ruhaipar, a világ második legszennyezőbb iparága? Míg mi gyerekkorunkban 3-4 ruhadarabot vehettünk egy évben, addig a gyerekeink ma már minden bulira új ruhát vesznek. Te már tudod azt, hogy nem jelent gazdagságot az, hogy sok ruhát tudunk vásárolni. Valójában szegényebbek leszünk. Az egyetlen személy, aki gazdagabb lesz, az a fast fashion márka tulajdonosa, aki térdre kényszeríti a gyártóit azzal, hogy egyre lejjebb tolja az árakat. Azért vagy itt, mert értéket látsz a kreativitásban, mert szereted a környezetedet és, mert elkezdted megkérdőjelezni azt, hogy hol készülnek a ruháid, kiegészítőid, használati tárgyaid. Mert elkezdtél befelé figyelni, és megtanulni önmagad működését. És talán azért is, mert egyetértesz abban, hogy ezek a termékek, nem fogyasztási cikkek, hanem használati tárgyak, melyekre vigyázunk, hogy hosszú ideig szolgáljanak minket. Azért készült ez a csoport, hogy a Beango varró alapozón tanult tudást gyarapítsd, még többet tanulj, gyakorolj és fejlődj, hiszen jól varrni, csakis gyakorlással lehet.
Gyakorlásra fel!