A nők és a jó bor – Magyarország egyetlen női bortúráján

6L6C6651

Ha a női közösségekre gondolunk, akkor elsőre a cicaharcok, az iszapbírkózás, vagy a vizes pólók juthatnak eszünkbe, ha férfi fejjel gondolkodnánk, na de miért is tennénk, ugye. Ez a cikk viszont nem erről fog szólni, sokkal inkább olyan nőkről, akik felhőtlenül, megfelelési kényszerektől mentesen jól érzik magukat egymás társaságában, mindezt ínycsiklandó borokkal kísérve. Ismerd meg az évente megrendezésre kerülő CsillagOM Női Bortúrát, Nemesnádudvaron.

A bor és nők ünnepére voltam hivatalos előadóként. Emlékszem, amikor Megyeri Juli, a bortúra házigazdája, arról mesélt nekem, hogy honnan jött az ötlet: azt vette észre, egy ugyanitt szervezett másik bortúrán, hogy míg a férfiak jóízűen iszogattak, a nők félrehúzódva, vagy mögöttük kullogva, egymással sem különösen kommunikálva kísérték a férjeiket, ők voltak a sofőrök. Milyen igaz, hányszor játszom sofőrt minden egyes baráti találkozón, csak mert ő inni akar. Nos, köszi Juli, hogy megszervezted ezt a női bulit nekünk, hogy végre a pasik legyenek a sofőrök egy kicsit.

Színezd újra

Az idei téma a színek voltak, minden állomás kapott egy színt, volt itt kék zsíroskenyér, pirosba, fehérbe, sárgába öltöztetetett borpince, sőt a zöld kóstolópont a szívcsakra színét kapta, és ezen téma köré építettek mindent. Kíváló volt itt a tatár beefsteak falatka! De még mielőtt elindultunk volna a kóstolókörre, a bortúra egy stílusműhely előadással startolt, amit én tartottam.

Saját megtapasztalásokon keresztül meséltem el, milyen hatással vannak ránk a színek a való életben is… borok nélkül…hogy melyik szín, milyen jelentéstartalmakat hordoz, és viselve a színeket magunkon, hogyan tudunk velük hatni az üzleti világban, a kapcsolatainkban és a környezetünkben. Ha nem voltál ott, de érdekel a téma, kattints ide, csatlakozz és szemezgess az ingyenes tartalmak közül.

A nők és a jó bor esete

Szokták mondani, hogy a nők olyanok, mint a jó bor: az idő csak tökéletesíti őket, de nem ám a smink miatt (persze az is hozzátesz), hanem amiért képesek folyamatosan megújulni, figyelni és fejlődni, tenni magukért, és ezáltal gyógyítani a környezetüket is. DE ehhez muszáj néha elvonulniuk töltekezni férfi és gyerekek nélkül, hogy utána adni tudjanak, és ehhez is tökéletes lehetőség ez az országszerte is egyedüli női bortúra. Saját és ügyfelek tapasztalataiból is bizton állítom, hogy a nőknek meg kell tanulniuk pihenni. Sok anyával beszélgettem, akiknek kikapcsolódni annyit jelent, hogy elmegy egyedül vásárolni, vagy nyugton kitakarítani, míg férfi társainknak az énidő szent. Tanuljunk a férfiaktól, mert nagyon jól csinálják!

Harmonikus élmények

Talán így fogalmaznám meg két szóban, és igazán nőiesen a szombatomat, mert volt benne lágyság, szépség, madárcsicsergős borozgatás, friss gintonicos hihetetlen ízélmény, de volt benne bulisátor, különleges kézműves pizza, és erdélyi kürtös is, érdeklődéssel teli baráti beszélgetések, és jóízű nevetések között. Imádtam! Kövesd be a CsillagOM női bortúra oldalát itt, és találkozunk 2025. május 10-én!

6L6C6711

A fotókat Lévai Réka készítette.

A stílusműhely előadásomat támogatta: Sercli Baja, Lévai Réka grafika és Beck Laura grafomentor

Ha tetszett a cikk, olvasd el ezeket is:

Related Posts

Leave a Reply