Hogyan válassz tökéletes melltartót?

fehernemu 759x500 1

Szúr, szorít, viszket, idegesít egész nap? Legszívesebben azonnal letépnéd magadról a melltartód? Tuti,hogy rossz a méret vagy a fazon. Hogyan válassz tökéletes melltartót?

Akkor jó egy melltartó, ha észre sem veszed, hogy rajtad van.

Az öltözéked akkor áll jól, ha az alapok – a melltartó – rendben van, kényelmes és minden a helyén van benne (házat sem építesz gyenge alapokra, ahogy ruhát sem viselsz rossz melltartóval).

Milyen egy kényelmes melltartó?

  • Egy jó melltartó pántja tökéletesen illeszkedik a vállon és nem húzza fel a hátsó részt. A hátsó pánt mindig vízszintesen fekszik a hátadon.
  • Nem folyik ki belőle a melled se oldalt, se felül, és a kosárak közötti rész a szegycsonton fekszik. 
  • A merevítő nem szúr, szorít vagy dörzsöl.
  • Észre sem veszed, hogy rajtad van.

A megfelelően illeszkedő és kényelmes melltartóban könnyedebbnek érzed magad és fiatalosabb megjelenést kölcsönöz.  Egy jó melltartó kiemeli a derekad, arányosabbá és karcsúvá tesz. Három lényeges szempontra kell figyelned vásárlásnál:

  • méret
  • fazon
  • anyag

Sokan küszködünk a megfelelő melltartó kiválasztásán, holott egészen egyszerű a menete. Az első szempont, hogy ismerd a méreted. Egy jó szakember vagy az eladó tud ebben segíteni, de te is megmérheted magad.

Mi a méreted?

Fontos tudnod, hogy a számok és betűk nem kőbevésett adatok, hiszen márkánként vannak eltérések ugyanazon méretek között is. Nem minden melltartó ugyanolyan sűrű szövésű textilből készül, nem mindegy, hogy elasztikus vagy merev az anyag. 

Testünk is időnként változik, ezért jó, hogy amikor súlyváltozás történt, akkor újra mérd magad. 

Hogyan mérd meg magad?

Két méret alapján derül ki a melltartó méreted: körfogat és kosárméret. Méretet melltartó nélkül veszünk.

  1. Vegyél egy mérőszalagot és mérd le a mell alatti részt, azaz a hátad körfogatát.
  2. Mérd meg a mellbőséged, a mellcsúcs magasságában. Ezt a méretet a mellbőség és a mell alatt mért körméret különbözete adja.
  3. Helyettesítsd be a táblázatba a mért adatokat. A sárga mezőben találod a pontos méreted. 
merettablazat melltarto

Fazon, forma

Nagy melleid vannak? Esetedben érdemes egy erősebb tartású melltartót választani, akár egy teljes kosarút, mint amilyenek ezek: [button color=”yellow” size=”normal” alignment=”none” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”https://adora.hu/406-extra-meretu-melltartok”]KATT[/button]

Kis keblek esetén rengeteg a választék. Amikor kis melleim voltak, nagyon szerettem a pánt nélküli nude melltartót, egy kis párnával. De ha zavar a kis méreted, akkor léteznek extra párnázottak is, vagy push-up melltartók, mint például ezek itt.

Az alakformáló fehérneműk nagyon sokat segítenek egy-egy alkalomra, amikor szeretnél egy testhezálló ünnepi öltözéket felvenni, de nincs időd fogyózni, szálkásítani, vagy egyszerűen csak a szülés és szoptatás okozta változásokat szeretnéd eltűntetni. Az adora.hu webshopján óriási a választék, és könnyen tudsz méretednek megfelelő fehérneműt választani.

STÍLUS TIPP Érdemes egy pólóval tesztelni, hogy melyik fölött néznek ki csinosabban, csábítóbban a mellek. 😉 

Anyagválasztás

Ha testhezálló, finom szövésű ruhát viselnél, keress hozzá olyan melltartót, amin nincs felvarrás vagy csipke. 

Nem mindegy, hogy milyen alkalomra vásárolod, sportolni szeretnél benne, hódítani akarsz vagy hétköznapokra viselnéd. Határozd meg a célod!

Az anyag egy idő után lehasználódik, rongyolódik, ezért fontos, hogy időnként cseréld újra, mert veszít a kényelmességéből, hatásából.

STÍLUS TIPP Leghasznosabb a nude színű alsónemű, hiszen a sötétebb és világosabb színű ruhához is alkalmas viselet.

Related Posts

Leave a Reply