Kifinomult, sejtelmes, született elegáns – Öltözködési stílusképed kialakítása

elegans 756x500
 
„A divat változik, a stílus örök!” – Bár meglehet, hogy ez az idézet klisének hangzik, de ha elegáns divatszemélyiség vagy, akkor ez az egyik jelmondata ruhatáradnak. Az elegáns divatszemélyiségre születni kell, hiszen az ilyen karakterek nemcsak öltözködésükkel, hanem atmoszférájukkal is sugározzák az eleganciát. Diszkrétek, kifinomultak, kulturált határozott és magabiztos karakterek.
 
Az elegáns nők hordozzák magukban a szexi stílusjegyeket, melyeket klasszikus formákkal lágyítanak és így létrehoznak egy sejtelmes, kifinomult, tekintélyt parancsoló külsőt. Értékrendjükből adódóan ruhatárjukban is a minőség a mennyiség felett elvet fogják követni. Tökéletes opció lehet számukra egy kapszulagardrób. Testalkatuknak megfelelően kiválasztott ruháikkal és jól elhelyezett szabásvonalakkal válnak igazán hitelessé.
Színeik nem túl harsányak és outfitjeik nem tarkák. Színtípusukhoz megfelelően illeszkedő, enyhén drámai árnyalatokat használnak, ami megfelelő kisugárzást ad nekik. Ruhadarabjaik időtállóak, nem követik az aktuális divathóbortokat. Mivel az elegancia személyükbe van kódolva, így semmilyen alkalomkor sem túlöltözöttek.
 
Ha úgy érzed, te is erre a stílusra születtél, de még nem tudod jól kommunikálni az emberek felé, akkor íme néhány tipp, hogy hozd felszínre a benned rejlő eleganciát.

Hogyan állítsd össze a tökéletes elegáns ruhatárt?

  • Fontos, hogy minőségi ruhadarabokat szerezz be. Inkább vásárolj olyan ruhákat, melyek drágábbak, de hosszú évekig fogják ékesíteni szekrényedet.
  • Jó elgondolás lehet számodra, ha varrattatod a ruháidat, hiszen a kifejezetten rád igazított darabok fognak igazán igényes, elegáns megjelenést sugározni. Itt nem arra gondolok, hogy cuppantsd magadra a ruháidat, hanem olyan apró részletekre, hogy a zakód ujja tökéletes hosszúságú legyen vagy, hogy ne lógjon rajtad a nadrág. Ha van egy kis kreatív vénád, és megtetszett pár fazon amivel meglátogatnád pl. a Beango Stílusműhelyt- már csak anyagra lesz szükséged- ha ebben a stílusban keresgélsz, jó tipp lehet ez az online bolt–  ugyanis minőségi és örök klasszikusoknak való anyagokkal van tele.
  • Az első két tipphez erősen kapcsolható javaslat, ha kialakítasz egy személyre szabott kapszulagardróbot. Mivel az elegáns karakter nem igényel sokféle ruhát, így egy okos ruhatár környezettudatos koncepciója mellett kifejezetten praktikus lehet egy elegáns divatszemélyiségnek. Ha az örökzöld alapdarabok testalkatodnak megfelelő design-nal és rád igazított méretekben készül, akkor te leszel maga az elegancia!
  • Próbálj meg kialakítani egy letisztult színskálát a színtípusoddal összhangban. Árnyalataid sugározzanak komolyságot, határozottságot és egy picit szexisek is lehetnek, csak ne csapjanak át közönségesbe. Ugyan ezt javaslom a mintákkal is: lehet, de csak finoman, okosan!
  • Ügyelj arra, hogy ruháid fazonjában és anyagában is az eleganciát sugározzák. Fontosnak tartom ennél a személyiségnél, hogy az ócska anyagokat kerüljük, hiszen az olcsó hatást fog kelteni.
 Ha ezt a pár tippet sajátos személyiségedhez illesztve harmonikusan alkalmazod, akkor nem lehet mellényúlni. Természetesen mindenki más egy kicsit, és nagyon ritka a teljesen „tiszta” stílusszemélyiség, így bátran hozhatsz át más stílusjegyekből, ha úgy érzed: ez én vagyok!
 
 
Ha tetszett a cikk, olvasd el ezeket is:
  • a többi stíluskarakter linkjei

Related Posts

Leave a Reply