Hogyan legyél egyszerre laza és stílusos?

laza

Minden nap eldöntöd, hogy másnap elegáns leszel, mint a kolléganőd, de valahogy reggel mégis legszívesebben felvennéd a kényelmes boyfriend jeans-ed, egy laza bő pulcsival? Nem vagy egyedül, de van egy jó hír: a stílusos és a kényelmes nem zárják ki egymást.

Ha kényelmes ruhadarabban gondolkodunk, akkor elsőre mindig a jó kis bő kötött pulóver, a szabadidőnadrág vagy egy kényelmes farmer jut eszünkbe. Ha a stílusos öltözködésre gondolunk, akkor magassarkúra és ruhára asszociálunk. Valószínűleg sokan vagyunk így ezzel. Na de mi a helyzet a középúttal? Létezik? Természetesen, igen. Mutatjuk a képletet.

Ne gondolj a kényelmesre és a stílusosra, mint ugyanazon vonal ellentétes végeire.

Helyette keresd meg azt a pontot, ahol a kettő fedi egymást. 

Gondolj egy kicsit a kényelmi igényeidre. Sokat vagy talpon, ezért fontos a kényelmes cipő? Érzékeny a bőröd, ezért fontos, hogy miből készült a ruha? Azt érzed legszívesebben felvennél egy cicanadrágot? Minden esetben, amikor vásárolsz vedd figyelembe a kényelmi szempontjaidat: keress magassarkú helyet egy csinos topánkát, ha szereted a cicanadrágot, akkor keress elasztikus farmert. Ezeket ugyanis mindennap viseled. 

Korábban írtunk arról, hogyan tudsz tudatosan vásárolni, hogy ne halmozz fel olyan dolgokat (csak mert tetszik), amiket utána egyszer sem viselsz. OLVASD EL

Szervezd ennek megfelelően a ruhásszekrényed is

Érdemes figyelmet szánni arra, hogy a szekrényedben a különböző élethelyzetekre vásárolt ruhák, külön helyen legyen tárolva. Azaz a hétköznapi, munkába járós ruhákat különítsd el az alkalmi, esti viseletektől, és ugyanígy az otthoni vagy edzőtermi ruhákat, még a pólókat is. Más helyre kerülnek az edző pólók, és máshová a hétköznapiak. Ugyanis, ha ezeket fizikailag is különválasztod, akkor nem fog kísérteni, hogy elmenj dolgozni abban, amiben otthon pihensz. 

Ha ezeket a szempontokat figyelembe veszed, sokkal tisztább lesz számodra, hogyan használd jól az arányokat a laza és a stílusos között, valamint tudatosan fogod összeilleszteni őket. 

Ha tetszett a cikk, olvasd el ezeket is:

Related Posts

Leave a Reply