varrni meno
Jön a téli behúzódós időszak, és a kijárási korlátozások, a kávézók, karácsonyi vásárok és közösségi programok hiányából adódóan, nem tudod, mivel foglald el magad munka után vagy hétvégén? Mi adunk egy tippet neked: vedd elő a varrógéped, mert varrni menő!
 
Sokan úgy vélik, hogy varrogatni, kötögetni vagy horgolni öregasszonyos hobbi. Tény és való, hogy az idősebb korosztály köreiben is igen népszerű szabadidős tevékenységek ezek, de fontos tisztázni, hogy varrni nagyon hasznos, kreatív és éppen környezetbarát tevékenység is lehet. A következő sorok a varrási készség előnyeire hivatott felhívni figyelmeteket.

Lassú élet

Sokan tudjuk, hogy a divatipar a világ legszennyezőbb iparágai között van és ez napjainkban, szerencsére, ez már sok szakmai és közéleti platformon is napirendi pont. Az egyre népszerűbb zero waste életmódnak is kiegészítője lehet, ha kezedben van egy ilyen tudás, hiszen így saját magad el tudod készíteni a többször használatos textiltárgyakat, mint öko-zsákjaid és a mosható sminklemosó korongok. Ha új vásárlása helyett meg tudod javítani, át tudod alakítani vagy új életet tudsz adni egy jó kis átalakítással a régi, megunt, sérült ruhadarabjaidnak, szintén a körforgás része leszel és emellett pénzt is megtakaríthatsz.

Lehetőségek tárháza

Ha ismered a varrási technikákat, rengeteg új lehetőség nyílik meg előtted. Kreativiásod kibontakoztatásával létrehozhatsz egy egyedi ruhatárt olyan darabokkal, amik biztosan nem jönnek szembe veled az utcán. Ha téged is elfog az érzés a butikban, hogy „szép, de valami többre vágyom”, akkor ez kiváló alkalom arra, hogy egy igazi egyéniséggé válj. Divattervezőként elmondhatom, hogy nagyon jó érzés egy sikertelen shoppingolás után elkészíteni magamnak azt a ruhát, ami tökéletesen az én méreteimre és személyiségemre igazítottam.

Légy türelemmel

Fontos tudnivaló, hogy ahhoz, hogy profi szintre fejlesszük varrástudásunkat, sok idő és türelem kell. Nem szabad elkeseredni, ha valami nem sikerül elsőre, hiszen a varrási folyamatok elsajátítása nem egyszerű feladat. Ahhoz, hogy igazán szépen tudjunk varrni, akár évek is kellenek, de ha fokozatosan fejlesztjük magunkat különféle feladatokkal, akkor a kisebb sikerélményeink előre visznek minket szakmailag és lelkileg is.
 
Ha még ezek után is úgy gondolod, hogy varrni öreges hobbi, akkor megmutatjuk neked mások turis, vagy régi ruháiból átalakított költeményeit, amivel meg fogunk győzni az ellenkezőjéről.

 

Ezt a cikket elsősorban az új Beango Varró Alapozó FB zárt csoportunk tagjainak ajánljuk, így ha felkeltettük érdeklődésed, akkor csatlakozz!
 
 
 
Ha tetszett a cikk, olvasd el ezeket is:

Related Posts

Leave a Reply