DIY hajpánt – a népszerű divatkiegészítő

hajpant blogcikk

A hajpánt, mint divatkiegészítő, az utóbbi években hatalmas népszerűségre tett szert a divatvilágban. Nem csoda, hogy számos stílustudatos nő választja ezt az egyszerű, mégis stílusos darabot a mindennapi megjelenésük kiegészítésére.

A hajpánt sokoldalúsága az egyik legnagyobb vonzereje. Egy izgalmas hajpánt rögtön elegánsabbá varázsolhatja a megjelenést, legyen szó hétköznapi viseletről vagy alkalmi ruháról. Ezzel párhuzamosan a vékonyabb, egyszerűbb hajpántok tökéletesek a sportosabb, laza stílus eléréséhez.

A hajpántok különlegessége az is, hogy könnyen variálhatók a haj stílusával és a viselő személyes ízlésével. Akár kontyba kötve, hajpánttal díszítve, akár lazább, hullámos hajjal kombinálva viseljük, mindig feldobja a frizurát és az összhatást.

Készítsd el magadnak otthon

Nem feltétlenül szükséges hozzá varrógép, kézzel is elkészíthető, nem kell más hozzá, mint egy stílusában személyiségünkhöz illő alapanyag, esetünkben egy dzsörzé (jersey). Én a takoy.hu webshopjáról rendeltem három különböző alapanyagot, de írtó nehéz volt választani a sok lehetőség közül.

viber kep 2024 03 22 11 08 13 965

Szükséges alapanyagok:

 • 25×18 cm dzsörzé
 • 16 cm hosszú, 2 cm széles gumi
 • cérna, olló, kézi tű vagy varrógép

Miután letöltötted a szabásmintát, nyomtasd ki egy A4-es lapra, és vágd ki.

Lépések

 1. Hajtsd az anyagot félbe, színt-színnel szembe. Fektesd és gombostűzd rá a szabásmintát úgy, hogy a fő rész szaggatott vonallal jelzett fele kerüljön teljesen az anyag szélére, a félbehajtott oldalán. A fő részből kettőt, a pántból egyet szükséges vágnod.
 2. Varrd össze a két fő részt 0,5 cm varrásszélességet hagyva, mindkét oldalon a jelölésekig, úgy hogy az egyik oldalán hagysz kb. 4 cm-t szabadon. Itt fogod ki-be fordítani.
 3. Varrd össze a pánt részt 0,5 cm varrásszélességgel, fordítsd ki, és húzd bele a gumit, majd varrd le mindkét szélét, hogy ne húzódjon ki a gumi belőle.
 4. Fordítsd ki a fő részt, kössél rá laza csomót. Helyezd be a fő rész oldalsó nyílásaiba a pántot mindkét oldalon, tűzd le, majd a csomó mellett hagyott nyíláson keresztül, fordítsd ki és varrd le a két oldalsó nyílást, ahova a pántot behelyezted.
 5. Fordítsd vissza, majd a csomó melletti nyílást öltsd össze kézzel/géppel, és igazítsd középre a csomót.

KÉSZ IS!

Összességében a hajpánt egy igazán sokoldalú és divatos kiegészítő, amely képes feldobni bármelyik nő vagy lány megjelenését. Legyen szó hivatalos eseményről vagy egy egyszerű napról, a hajpánt mindig jó választás lehet az öltözködési stílusunk kiegészítésére.

Ha elkészítetted magadnak, akkor küldd el a Beango Varróműhely zárt csoportba, hadd csodáljuk meg!

A csodás alapanyagokat a takoy.hu webshopról rendeltem!

Ha tetszett a cikk, olvasd el ezeket is:

   Related Posts

   Leave a Reply