fbpx

Nőiességed titkának felfedezése, hat egyszerű lépésben

noiesseg titka

Tudtad, hogy nőiességed, az életed női szereplőinek hatására alakul ki? Elégedett vagy? Ha nem, akkor van egy egyszerű módszer, amivel elindulhatsz az igazi önmagad felé. 

Grafoterapeutaként rengeteg ügyfelem van, aki nem elégedett magával: nőiesebb szeretne lenni, más szeretne lenni, de blokkok akadályozzák ebben, amiket női rokonoktól, női barátoktól kapott minták befolyásoltak pozitív vagy negatív irányba. Mindannyiunkban van egy kép a vágyott nőiességünkről, és szívesen követnénk egy általános sémát, ami segít.  Egyáltalán létezik képlet a nőiesség eléréséhez?

Szerintem egyetemleges nincs. Mégpedig azért, mert annyira sokfélék vagyunk. Mindannyian máshonnan érkezünk. Más tapasztalatokat, más mintákat élünk meg. Mindannyiunknak más típusú az édesanyja, a nagymamája, a nagynénje, stb. És igen, ők mind szerepet játszanak a nőiességünk kibontásában.

Korábban írtunk a 2 fő okról, ami gátolja a nőiességünk megélését, de leginkább, egyértelműen az édesanyánk az, aki befolyással van életünknek ezen részére. Ám ez annyira sokrétű, hogy soha nem kutathatnád fel az összes tényezőt  az életedben, ami eljuttatott téged a nőiességed mostani állapotába. 

Mindegy hogy mi van most ebben a pillanatban. Az számít, hogy tudd, hogy bármit el tudsz érni. Miért? Mert bennünk nőkben van egy olyan erő, amit nem igazán lehet elmagyarázni, mégis megpróbálom.

Képesek vagyunk életet adni. Képesek vagyunk teljesen feladni magunkat, mégis életben maradni. Képesek vagyunk egyszerre 5 dologról (legalább) gondoskodni. Képesek vagyunk egyik napról a másikra megújulni. Képesek vagyunk úgy érezni, ahogy a férfiak nem. (Ez bizonyított tény, nem a feminizmus beszél belőlem. Gondolj csak az újszülött gyermekedre, vagy arra, hogy mekkora empátiával vagy képes a másik felé fordulni.) Képesek vagyunk olyan változásra, ami időnként egy csodával ér fel.

És az utóbbi gondolatra helyezném a hangsúlyt ebben a cikkben.

A változásra.

Mindegy, hogy mit gondolsz magadról a nőiességeddel kapcsolatban. Ha változtatni szeretnél egy-egy dolgon, akkor a saját képletedet kell először megfejtened!

Arra kell rájönnöd,

  • hogy miért nem tudsz tiszteletet megkövetelni magadnak, vagy
  • hogy miért nem tudsz lágy lenni, vagy
  • hogy miért nem tudsz kevésbé feltűnő lenni, vagy
  • hogy miért vagy állandóan az utolsó, akit észrevesznek a férfiak

és még folytathatnám a sort.

A saját magad nőiességéhez vezető útnak bizony van képlete, azonban erre magadnak kell rájönnöd.

Volt olyan ügyfelem, aki a 30-as évei végén jött rá arra, hogy azért tudott 30 évesen elkezdeni nőként kivirulni, mert meghalt az édesanyja. Nem tudta már tovább bántalmazni őt sem emberként, sem nőként. Ez a felismerés is fontos volt az ő képletében!

Neked mi a képleted?

Egy tipp ahhoz, hogy fel tudd állítani:

  1. Vegyél egy tollat és egy papírt!
  2. Írd le azt, hogy milyen nő volt az édesanyád
  3. Írd le, hogy te milyen nőnek érzed magad
  4. Írd le, hogy milyen szerepet töltöttél és töltesz be a férfiak életében
  5. Elemezd a leírtakat. Vesd össze és keress összefüggéseket
  6. Fogalmazd meg és írd le, hogy mi az, amin legelőször kéne változtatnod ahhoz, hogy ki tudd hozni a benned lévő nőies nőt!

Egy biztos! A képletednek állomásai vannak. Minden állomásnál érezni fogod, hogy szintet léptél. Belülről jövő jó érzés ez, amit nem lehet leírni. Már a fenti feladat befejezésével is elérhetsz az egyik állomáshoz azzal, hogy rájössz egy új összefüggésre, és ez már egyenes út a nőiességed felszínre törésével.

Related Posts

Leave a Reply

13 − 7 =

[instagram-feed]