Önbizalomtuning, avagy tippek, hogyan szeresd magad

onbizalom 2 757x500

A 21. századi világban hétköznapinak mondható, amikor fennáll az a jelenség, hogy az ember elégedetlenkedik magával, még akkor is, ha nincs rá oka. Rengeteg fiatal, csinos és sikeres nő gondolja magáról, hogy egy nulla, annak ellenére, hogy céltudatosan, egészségesen élnek, rengeteget sportolnak és ebből adódóan nemcsak okosak, hanem szépek is. Önbizalomtuning 4 lépésben.

De vajon miért van ez? Mi értelme annak, ha valaki szívét-lelkét beleteszi munkájába a siker érdekében, napi rendszerességgel sportol, egészségesen táplálkozik, odafigyel a szellemi, fizikai és küllemi egészségére és harmóniájára, mégsem tölti el a boldogság és a pozitív gondolatok tömkelege, amikor a tükörbe néz, pedig valljuk be, titkon minden nő pont ilyen akar lenni?

Valószínűleg ez az internetes társadalom hátulütője, hogy szürreális elvárásokat állítunk magunk és néha mások elé is. Benne vagyunk egy rohanó rendszerben, egy rohanó életben és mivel (néha még tudat alatt is) a makulátlanság képét sugározzák nekünk, nem elégedünk meg semmivel.

Lassulj le egy kicsit te is, és lépj ki a kibervilág rózsaszín felhőjéből! Ebben a cikkben megmutatom neked, hogyan vedd észre magad és hogyan szeresd magad.

1. Jutalmazd magad lazulással!

Sok sikerorientált ember képes beleesni abba a hibába, hogy túlhajszolja magát. Többek között én is sajnálom pihenésre fecsérelni az időt, mert úgy érzem, a jövő lehetőségeit hagyom veszni ilyenkor. Ez viszont közel sem jó hozzáállás. Add meg magadnak néha a „semmittevés luxusát”. Hidd el, hogy egy leterhelő projekt után kell egy kis feltöltődés, hiszen így sokkal frissebben tudod majd elkezdeni ez újabbakat.

2. Vedd körbe magad pozitív energiákkal!

A minket körülvevő emberek nagy hatással vannak ránk, főként a hozzánk legközelebb állóak. Fontos, hogy olyan párt válaszunk magunk mellé, aki felveszi velünk a ritmust és támogat minket céltudatos életünkben, nem pedig hátráltat. Ha egy olyan férfi van melletted, aki a negatív tulajdonságaidra hívja fel a figyelmet, ahelyett, hogy büszke lenne rád és tisztelne célorientáltságod miatt, az nem a nagy Ő számodra. Amilyennek a párod lát téged, te is olyannak látod saját magad, ez legyen a szemed előtt.

3. Termelj boldogsághormonokat sporttal!

Annak érdekében, hogy jól érezd magad, egészséges légy, hosszabb és minőségibb életet élj, sportolj rendszeresen! Nagyon fontos viszont, hogy ezt szívből csináld és ne csak az miatt, hogy lefogyjál. Személyes tapasztalatom, hogyha azért áll neki valaki edzeni, hogy kisebbek legyenek a körméretei, nem fog célba érni, hiszen nem kedvtelésből, hanem egy görcsösen előállított elvárásból cselekszik. Ezzel ellentétben, ha egészségügyi szempontból ösztönzöd magad a testmozgásra, meg fogsz könnyebbülni, nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb leszel és emellett a tested is szépen át fog alakulni grátiszként.

4. Merj tükör elé állni!

Hülyén hangzik, de elvileg működik! Állj a tükör elé és jó alaposan nézd meg magad, de ne úgy, mint amikor azt keresed, melyik szemöldökszálat húzd ki vagy, amikor böngészed, hol buggyan ki a hájad a ruhából, hanem úgy, mint, ahogy egy új embert nézel meg.

Légy szubjektív és reális, keress magadban esztétikus dolgokat, mert igen, vannak!  Azzal a nyitottsággal és pozitivitással, amit általában mindig meg szoktál vonni önmagadtól.

Ha ez már működik, akkor jöhet a haladó szint: keress magadban 10 olyan dolgot, amit szeretsz, szépnek találsz, pl egy anyajegy vagy a gödröcskék az arcodon, amikor elmosolyodsz. Légy büszke, hiszen csak te lehetsz olyan jól önmagad, mint te.

Fogadd meg ezt a pár praktikát, és élj boldogan a testedben. Ne foglalkozz azzal, hogy keseregsz magadon, inkább próbálj a 10-15 évvel idősebb éned szemével tekinteni magadra! Az a 10 évvel idősebb Te pedig biztos azt fogja mondani, „basszus, milyen jó bőrben voltam, bár most is ilyen lennék” szóval ugorjuk át a sírós epizódot és egyből örüljünk most a mostani énünknek!

Ha tetszett a cikk, olvasd el ezeket is: 

Related Posts

Leave a Reply